Hét vezér park

1996-ban ünnepelte az ország a Honfoglalás 1100 éves évfordulóját. Erről a jeles eseményről természetesen Bodrogkeresztúr is megemlékezett, a honfoglaló hét vezért ábrázoló szoborparkot avattak fel a Bodrog partján. 

Érdemes egy rövid sétát tenni a folyónál, rendkívül gazdag élővilággal találkozhatsz itt. Egykor rengeteg halász megélhetését adta a folyó. Gyakran révészek is voltak, csónakjukkal ők vitték át az egyik partról a másikra vágyó utazókat. Egy Illés nevű halászemberrel történt meg a monda szerint a következő különös történet: 

 Éjféli órán az öreg halász a hálót őrizte. Egyszercsak észrevette,hogy tokaji legelőn duhaj násznép jött keresztül. Mivel révész nem volt, Illlés ment át értük csónakjával, amelybe mind egy szálig belefértek. Pompás lakoma vette kezdetét, az öreg halász részvételével,aki az eszem-iszom alatt egy fényes poharat el is dugott zsebébe. Hajnalig táncoltak, mulattak, de ekkor a halász észrevette, hogy bizony csak a csónakját szorongatja, a vidám népség eltűnt, a fényes pohár helyett pedig csak egy lópatkót talált zsebében. 

Bizony a Bodrog folyó a Bodrogzug Fülöp, a gólya egyik kedvence helye volt. Itt ugyanis rengeteg madárral találkozhatott. Fekete gólyával, békászósassal, nagy kócsaggal is. Tudtad, hogy a nagy kócsag a magyar természetvédelem jelképe?